slider3x600

Crema cu extract de melc:Tratament si Beneficii

      Crema cu extract de melc este o crema care se face din filtratul secretiei de melc. Melcii sunt foarte bine cunoscuți pentru proprietățile lor curative. Mulți nu-și dau seama că melcii nu au infecții ale pielii sau inflamații. Companiile cosmetice europene au comercializat crema cu extract de melc timp de mai mulți ani.Totusi,companiile coreene de cosmetice au preluat întăietatea în producerea de cosmetice de înalta calitate,Coreea de Sud fiind cea mai importantă piață globală în materia cercetării și dezvoltării cosmetice.
      Grecii antici au fost cunoscuți pentru utilizarea,cu foarte multi ani în urmă,a unei creme în care ingredientul principal era secretia de melc. Hipocrate, care a fost unul dintre primii care  a susținut că melcii sunt excelenți in ingrijirea pielii,a documentat faptul că melcii zdrobiți și amestecați cu lapte s-a utilizat în 400 î.Hr. pentru piele înroșită.Beneficiile extractului de melc au fost descoperite de către greci printr-un accident atunci când cei care manipulau melci în ferme de creștere a lor au observat că mâinile se vindecau repede atunci cand se răneau,lăsând pielea neteda,fără nici o cicatrice.Astfel,crema cu extract de melc din zilele noastre,folosită zilnic,menține pielea tânără si lasă senzația de proaspăt si sănătos pentru un aspect natural,fără riduri sau imperfecțiuni.
O parte din ceea ce face crema de melc atât de uimitoare,este că există atât de multe elemente ale pielii, care sunt împărtășite de către oameni și melci. Matricea celulara a pielii la om este aproape egală cu cea a unui melc.

Ce este crema cu extract de melc?

     Crema cu extract de melc se face prin extragerea unui lichid gros de la melci numit și mucină. Acest lichid gros este eliberat de melc, atunci când acesta se raneste, ca un mijloc de a se proteja. Secreția ajută la protejarea melcului atunci când vine în contact cu suprafețe rugoase (pietre, crengi,nisip),protejarea împotriva razelor solare,precum și protecția pentru orice  infecție. În cazul unei răni,secreția eliberată de melc vindecă si reface țesuturile într-un ritm extrem de rapid. Acest lichid vâscos conține acid hialuronic, proteoglicani, peptide de cupru, peptide antimicrobiene și enzime glicoproteice. Extractul de melc conține, de asemenea, urme de elemente de zinc, cupru si fier. Extractul de melc are proprietăți de regenerare, și poate contribui la refacerea tesuturilor deteriorate ale pielii, precum și la întărirea barierii de hidratare a pielii. Crema cu extract de melc poate ajuta, de asemenea,la calmarea pielii înroșite și iritate.
slider2
TRENDING
53.00lei 40.80lei
10.00lei
ON SALE
48.75lei 29.50lei
48.75lei 29.50lei
53.00lei 40.80lei
TOP RATE
53.00lei 40.80lei
10.00lei
Our latest blog